Ağlayan Pasta Tarifi
kakaolu ıslak kek ya da brownie'yi andıran kek tabanı üzerinde yer alan çırpılmış kremşanti ve akışkan çikolata sosla birlikte ağlayan pasta, oldukça davetkar! Yumuşacık keki, bol kakaolu çikolata sosu ve krem şantinin müthiş uyumuna şahit olacağınız bu kolay ve pratik, büyük tepside ağlayan pasta tarifini mutlaka denemelisiniz. Tam kıvamında bir ağlayan pasta yapmak, o hafif ıslak dokusunu da yakalamak bazen bir hayli zor olabiliyor. Ama vereceğimiz nefis tarifle pastanızı kolaylıkla yapmanız mümkün. Biz klasik ağlayan pastaya kendi yorumumuzu katarak hazırladık. Siz de muhallebili ağlayan pasta, kedi dili ağlayan pasta, çilekli ağlayan pasta, muzlu ağlayan pasta gibi farklı çeşitlerini tarifimizden yola çıkarak uyarlayabilirsiniz!
Küçükten büyüğe herkesin bayılarak tüketeceği, bol çikolatalı olmasına rağmen oldukça hafif olan, pasta tarihinin en hüzünlüsü ağlayan pastanın videolu ve resimli tarifini aşağıya bırakıyoruz, sevdiklerinizle keyifle tüketmeniz dileğiyle 
KAÇ KİŞİLİK
8 dilim
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
25 dakika
Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
-
2 su bardağıun
-
4 adetyumurta
-
3 kahve fincanıtoz şeker
-
3 yemek kaşığıkakao
-
1/2 su bardağıportakal suyu
-
1 kahve fincanısıvı yağ
-
1 kahve fincanısüt
-
1 paketkabartma tozu
-
1 tatlı kaşığıtereyağı
Fırın tepsisini yağlamak için:
-
2 su bardağısüt
Keki ıslatmak için:
-
1 pakettoz krem şanti
-
2 su bardağısoğuk süt
Kreması için:
-
300 grambitter çikolata
-
200 gramkrema
Çikolata sosu için:
Ağlayan Pasta Tarifinin Püf Noktası
Krem şantili katmanın üzerine çikolata sosunu dökerken çikolata sosun sıcak olmadığından emin olun. Aksi takdirde krem şanti eritip çikolata sos ile karışabilir. Ağlayan pastanın kekini hazırlamak için orta boyutta dikdörtgen kalıp tercih edin, mümkünse 30x20 cm boyutlarında kek kalıbı veya borcam kullanın.
Ağlayan Pasta Tarifinin Pişirme Önerisi
Bitter çikolata ve sıvı krema karışımıyla hazırlanan çikolata sosu yerine paket olarak satılan toz çikolata karışımları kullanabilir, sütle hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz kekini hazırlamadan hazır kekten ağlayan pasta hazırlayabilir veya krem şanti katmanı yerine puding kullanarak pudingli ağlayan pasta yapabilirsiniz.
Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Pastanın kekini hazırlamak için; karıştırma kabına alıp toz şeker ve yumurtayı aktarın.
-
Hafif beyaz bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırın.
-
Süt ve ayçiçek yağı ekledikten sonra tüm sıvı malzemeleri kısa bir süre daha çırpın.
-
Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyin.
-
Harca ekleyin.
-
Kattığınız kek harcını mikser yardımıyla homojen bir hal alana kadar karıştırmayı sürdürün.
-
Portakal suyunu da ilave edip çırpın.
-
Isıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabını tereyağıyla yağladıktan sonra kek harcını kaba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
-
Pastanın kreması için; toz krem şantiyi, soğuk sütle çırptıktan sonra kıvam alması için buzdolabında bekletin.
-
Çikolata sosu hazırlamak için; bitter çikolatayı küçük küpler halinde kesin. Kaynatın. Soğuması için oda sıcaklığında dinlendirin.
-
Fırından çıkan kekin üzerine sütü azar azar gezdirin ve kekin içine çekmesi için kısa bir süre bekleyin.
-
Hazırladığınız krem şantiyi spatula yardımıyla kekin üzerine sürün.
-
Akışkan durumda olan oda sıcaklığındaki çikolata sosu pastanın üzerine gezdirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
-
Üzerinden çikolata akan pastayı, arzu ettiğiniz gibi süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.


0 Yorumlar