Karnabahar Çorbası Tarifi
KAÇ KİŞİLİK
5 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
35 dakika
Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetküçük boy karnabahar
- 1 adetorta boy patates
- 1 adetorta boy kuru soğan
- 2 adetkereviz sapı
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
- 4 su bardağısıcak et suyu
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1 yemek kaşığıun
- 1,5 su bardağısüt
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
- 1/4 demetdereotu
- 1 su bardağıkruton (fırınlanmış ekmek küpleri)
Servisi için:
Karnabahar Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi
Çorbaya iri parçalar halinde kıyılmış havuç ve maydanoz da ekleyebilirsiniz.Çorba yapımında kullanacağınız et suyunu, çeşitli sebze ve baharatlarla kaynatarak hazırlayabilirsiniz.
Karnabahar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Kök kısmını kestikten sonra çiçeklerine ayırdığınız karnabaharların sap kısımlarını kısaltın. Bol suda yıkadıktan sonra fazla sularını süzdürün.
Kabuklarını soyduğunuz patates ve kuru soğanı iri parçalar halinde kesin. Kereviz sapını ince ince doğrayın.
Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırdıktan sonra karnabahar, patates, kuru soğan ve kereviz sapı parçalarını hafif bir renk alana kadar soteleyin.
Sotelenen sebzelere sıcak et suyunu katıp orta ateşte 20-25 dakika kadar haşlayın.
Çorbaya kıvam ve lezzet verecek terbiye karışımı için; tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritin. Unu katıp kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun.
Soğuk sütü azar azar katıp, topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdıktan sonra kıvam alan sosu ocaktan alın.
Karnabahar ağırlıklı olmak üzere et suyunda haşlanan sebzelere hazırladığınız sos karışımını ekleyin.
Son olarak; tuz ve taze çekilmiş tane karabiber eklediğiniz karnabahar çorbasını, kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirdiğiniz çorbayı sıcak olarak servis edin. Dereotuyla süsleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
Karnabahar Çorbası Tarifinin Servis Önerisi
Blenderdan geçirdiğiniz çorba karışımında iri parçalar halinde kalan karnabaharlar bırakabilirsiniz.Arzuya göre çorbayı, kırmızı toz biberle yakılmış tereyağı ya da kruton ekmek küpleriyle de servis edebilirsiniz.


0 Yorumlar