Lahmacun Tarifi
Böylesine lezzetli, doyurucu bu lezzeti bu sefer evde yapmak için sıvadık kollarımızı. Hamurunu sevgi ile mayalandırdık ve işte karşınızda en güzel ve en kolay haliyle ev yapımı lahmacun tarifi! Bu tarifle keyifli hafta sonu sofralarınıza geleneksel bir dokunuş yapabilir, çıtır çıtır lahmacun hamurunun sesini evinizden eksik etmeyebilirsiniz. Bizden söylemesi, biz tarifi şuraya bir yere bırakıverelim.
KAÇ KİŞİLİK
10 adet
HAZIRLAMA SÜRESİ
25 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
30 dakika
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
-
2 adetkırmızı biber
-
3 adetyeşil biber
-
2 adet orta boysoğan
-
1 demetmaydanoz
-
2 adetdomates
-
1 yemek kaşığıdomates salçası
-
1 yemek kaşığıbiber salçası
-
1/2 çay kaşığıpul biber
-
1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
-
1 çay kaşığıtuz
-
1 çay bardağısıvı yağ
-
1/4 çay bardağısu
-
500 gramyağlı dana kıyma
İç harcı için:
-
5 su bardağıun
-
2 su bardağısu
-
1 tatlı kaşığıtuz
-
1 çay kaşığıtoz şeker
Hamuru için:
Lahmacun Tarifinin Püf Noktası
Lezzetli bir lahmacun için harcınızın kıvamı cıvık olmalıdır ve hamurun üzerine kenarlarına gelecek şekilde yayılmalıdır. Fırının önceden ısıtılmış olmasına da özen gösterin.
Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Bir mutfak robotunun içinde iç harcı için baharatlar, salça sıvı yağ ve kıyma hariç tüm malzemeleri alın ve çekin. Maydanozları en son ilave edin.
-
Rondonun içinden büyükçe bir kaba aldığınız harca baharatları, salçayı ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.
-
Son olarak kıymayı ekleyerek güzelce yoğurun.Lahmacunun lezzetli olması için harcınızın cıvık bir kıvamda olması gerekir. Yeteri kadar cıvık bir kıvamda değilse, biraz su ekleyebilirsiniz.
-
Harcınız dinlenirken, hamurunuzu yapmaya başlayın. Suyu bir kaba dökün, üzerine tuz ve şekeri ilave ederek güzelce karıştırın. Azar azar da un ilave edin.
-
Unu yavaş yavaş suya ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.
-
Hamurunuz orta sertliğe ulaşınca tezgahın üzerine alıp en az 5 dakika daha yoğurun.
-
Hamuru bir silindir haline getirip eşit parçalara bölün. Aynı büyüklükte lahmacunlar yapabilmek için hamurlarınızın ağırlığı da eşit olmalıdır.
-
Eşit büyüklükte ayırdığınız bezelerin üzerini hafif nemli bir mutfak beziyle örtüp en az 1 saat dinlenmeye bırakın.
-
Bu sırada, fırınınızı 250 derece fanlı ve alt üst açık olacak şekilde açın ve güzelce ısıtın.
-
Mutfak tezgahının üzerine biraz un serperek bezelerinizi teker teker açmaya başlayın. Hamurunuzu mümkün olduğu kadar ince açmaya çalışın.
-
İnce açtığınız hamurun üzerine lahmacun harcını kenarlarına da gelecek şekilde güzelce yayın. Harcınızın sulu olmasına özen gösterin. Kenarları boş bırakmayın.
-
Lahmacunu yağlı kağıt üzerine alın. Önceden 250 derece alt üst fanlı ısıttığınız fırının tabanına yağlı kağıtla birlikte yerleştirin.
-
Pişirirken kürek benzeri bir mutfak gereciyle lahmacunun altını kontrol edin, hafifçe yanık olduğu zaman fırından çıkarıp diğer hazırladığınız lahmacunları fırına yerleştirebilirsiniz. Her bir lahmacunu fırın performansınıza göre 7-10 dakika arası pişirebilirsiniz.
-
Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!


0 Yorumlar