Pancarlı Humus Tarifi
Humusu çok seviyoruz. Öyle ki uğruna video tarif hazırlıyor ve onu tüm gelenekselliğiyle kombinliyoruz. Siz de onsuz yapamam diyenlerdenseniz humus yatağında sucuk & hellim tarifimizi şuraya bırakıyoruz.
Gelelim pancarlı humusa. Şöyle rengiyle hepimizi büyüleyecek bir birlikteliğe imza attığımız bu enfes lezzeti de sizinle paylaşalım istedik. Pancarın güzeller güzeli rengi, nohutun, tahinin, kimyonun tadına pek yakıştı doğrusu.
Haydi hazırlayın sofranızı ve baş köşeye pancarlı humusu yerleştirin. Afiyetler olsun. 
KAÇ KİŞİLİK
8 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
35 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
30 dakika
Pancarlı Humus Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adetpancar( küçük boy)
- 4 yemek kaşığızeytinyağı
- 4 dişsarımsak
- 12 daltaze kekik
- 2 çay kaşığıtuz
Pancarları Pişirmek İçin:
- 2,5 - 3 su bardağıhaşlanmış nohut
- 1/2 çay bardağıtahin
- 2 adetlimonun suyu
- 3 dişsarımsak(ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığıkimyon
- 1 çay kaşığıtuz
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
Humusu Hazırlamak İçin:
Pancarlı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
Pancarları kabuklarıyla beraber sarımsak, taze kekik, zeytinyağı ve bir tutam tuz ile birlikte alüminyum folyoya sarın ve 175 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. Kürdan ile kontrol ederek yumuşama derecesini anlayabilirsiniz.
Haşlanan pancarın kabuklarını havlu kağıt yardımıyla soyun.
Pancarları doğrayın ve nohut, tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon, tuz ve zeytinyağıyla birlikte pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderda çekin.
Taze kekik ve zeytinyağı eşliğinde servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun.


0 Yorumlar